mandag 19. april 2010

POKAL


Og DER kom det igjen- sveittinga på framsida av lårene. For eg har fått pokal. Kry som ein hane!! Men litt angstframkallande. For det betyr at eg må avansera i EDB-kunnskapene mine. Linking og greier. Fram til nå har LINK for meg betydd "tablettar som bestemor har i skapet"..... Men me prøver. Tusen takk for pokal i bloggeland frå Elisabeth, og frå Bergljot. To kloke og morsomme damer som er Skybert-venner :) Anbefales! Har pokal i virkeligheten og eg, helst frammøtepokalar frå skulekorpset altså. Kanskje eg skal få Mannen til å spikra (!) eit fint pokal-skap til meg forresten? Og nå skal eg fortelja sju ting om meg sjølv. For det må du når du får pokal i cyberspace. Ok, here we go:

 1. I hjemmets lune rede heiter eg faktisk My. Dvs. det er det namnet Mannen brukar på meg, og har tilogmed gravert det inn i gifteringen sin... Grunnen han gir for kallenamnet er at eg er like sint/tverr/skadefro (og kanskje søt?) som ho i Mummidalen.
 2. Eg diktar sangar til "anledningar". (denne egenskapen er nesten litt plagsom å ha. For eg likar IKKJE slike sangar, av typen densomstårpådetgulearket, i konfirmasjonar og liknande. Blir ille berørt når folk blir imponerte av at ein klarer å få festen til å rima på presten liksom).
 3. I eit anfall av dialektforvirring har eg faktisk spurt ein mannleg kollega fylgjande spørsmål: "har du ronkt?" eh, æh. Flaut dette og. Det eg EIGENTLEG skulle spørja om, var om han hadde RINGT. (til opplysning så nemner eg at han svarte nei på spørsmålet, at DET hadde han ikkje gjort.) Så det så.
 4. Og eg har vist fingeren til berykta kriminelle. (og har fortsatt kneskålene i behold).
 5. Eg har spelt horn i Frelsesarmeen sitt blåseorkester....
 6. Eg har gitt pengar i hatten til det eg trudde var ein tiggar. Men det viste seg at han berre lufta håret litt, og heldt hatten framføre seg.
 7. Eg skal aldri, aldri, aldri lesa om Knausgård sin kamp. Makan! Skaff deg ein blogg, Knausgård, det er her kampen for tilværelsen foregår.
og mykje, mykje meir :) Er medlem i Noregs Mållag òg, om du lurte.
Pokalen gir eg vidare til:
 • Anita - det er alltid kjekt å vera i same rom som deg
 • Anne-Laila - fordi du alltid er i godt humør
 • AnneGrete -fordi du har ein blogg som kun er positiv
 • guttemamma- fordi du har sydd fin syttnemaivimpel til meg
 • mammarie- festlig å lesa i bloggen din
Nesten som kjedebrev dette. Slik me hadde i ungdommen. Reine foryngelseskuren heile bloggen. Puh! Der! Klarte det!!

7 kommentarer:

Pia sa...

He he, grattis med award! Dette klarte du flott! Og det er gøy å få vite mer om sine bloggevenner!
Jeg liker også å dikte sanger, men styrer unna "bamsefar- visa" elelr hva den nå heter. Den er liksom den ultimate låten i alle slags lag. Så bytter de ut noen ord, og synger "Hei, hurra, for Petter-gutt som er så snill og rar". Og synes det er enestående.

Knausgård holder vi oss unna, ja.

Trine sa...

Dere damer... jeg sitter her alene. Oda ville sove med pappa ikveld. Hun ville ligge og prate og ha en pappa-stund. Da måtte pappa legge seg tidlig. Og går glipp av hele dokumentaren vi skulle se: flukten fra Nord-Korea. Så da ser jeg den alene med 1 øye - og har det andre på bloggene. Og nå lo jeg godt MammaMy :)
Og siden jeg er forvist inn på oda sitt rom inatt (hun har min side av senga) - venter jeg litt med å legge meg. Kan nyte stua for meg selv. Og jeg kan le akkurat så høyt jeg vil!

Piken med hunden sa...

Haha! Fullt fortjent pokal! Keep it up :)

Anonym sa...

Gleder meg allerede til neste pokal... Den har du m.a. fortjent fordi du ringer!!, når du trenger et svar eller har noe på hjertet. Skal Vamp til Bergen? LilleMy ringer Øyvid Staveland....:)og hundrevis av andre eksempel:) Stå på! Venter med spenning på neste utspill.
Mvh. Din gode venn Bjørnsen.

Bergljot sa...

Så bra;-) No kjenner eg deg litt betre. Og lekkjene klarte du jo bra!

anneaarekol sa...

Nå har eg oppdatert meg her noen minutter på den fantastiske bloggen din! Gratla med pokal!! Stas med pokal!
Noen av punktene overfor visste eg, men det kom noen overraskelser.... Lure foeksempel på kim den mannlige kollegaen va...(fnis..)!!
Du e ei fantastiske dama både på blogg å i virkeligheten!! You go girl!!

Anita sa...

Takk for pokal! Tok utfordringa eg, MammaMy!

Related Posts with Thumbnails