onsdag 21. april 2010

HUSMORLIV

Det er eit rart uttrykk i dialekten her eg bur (og det er ikkje min dialekt nemlig!), som heiter "å gå hjemma". Høyrt på maken? Det betyr kort fortalt å vera husmor, som regel for ein periode, fordi ein har små barn. "Åja, du går hjemma du nå?", blir eg av og til spurt. Ja, kanskje det er DET eg gjer? GÅR rundt i huset her. Litt oppe. Litt nede. Litt att og fram mellom romma. Og litt ute på gårdsplassen, kanskje heilt bort til postkassen. Og så går eg litt på terrassen, kanskje ein runde tilogmed, kanskje med firhjult vogn og greier- snur og går tilbake igjen når eg nærmar meg trappetrinnet. Og det hender eg går sidelengs og, som ein krabbe. Kanskje går eg langs veggen, og lekar Cagney & Lacey med liksompistol? Kanskje går eg PÅ veggen? Kan aldri vita. Er nok berre ein lettvegg i så tilfelle.

6 kommentarer:

Trine sa...

Ja - jeg går også hjemme. Og JA - også på veggen innimellom. Det hender faktisk at jeg blir helt utslitt av all gåinga. Selv om det bare er hjemme. Det skulle man ikke trodd, hæ!?

anneaarekol sa...

..eg og går og går hjemma...har gjort det i nesten et år nå. Det ekje alltid lettveggar eg treffe på kan eg røpa, men de har ein tendens te å flytta seg litt sånn utover dagen, sånn at eg såvidt komme meg forbi, å ser lyset igjen. Har lert meg ein egen "løfte teknikk"...
Ha ei strålande helg!!!

Pia sa...

Jeg har gått hema, hime, hjemme, hjemma - whatever. Nå går jeg på jobb. Men fra august av skal jeg gå hima igjen. Skal gå og gå, et helt år! Det blir godt, det!

Anonym sa...

Eg savne det eg, å gå hjemma....vist gjekk eg på veggen - både titt og ofte, og vist e det kjekt på jobben, men eg savne det å gå hjema, det e ei fine tid i livet det! Klem K

Bente sa...

He-he, der var du ja! Arti blogg du har! Får følge med da, siden jeg også går hjemme! ;)

Ingeborg Bjorland Hansen sa...

Hehe.

Related Posts with Thumbnails