mandag 10. mai 2010

KORPS

Kanon-tøff-i-trynet-My er EGENTLIG veldig lettrørt og oppimot grensa til sentimental - av og til. Begynte nesten å stortuta har nettopp, på grunn av eit stakkar skulekorps som øver til 17.mai!! Klart det rører eit gammalt korps-hjerta. Grin KVAR 17.mai eg, til sure tonar og Ja, vi elsker og trommevirvel. Og alt dette har skjedd i mange år. Hadde liksom forstått det dersom eg var MOR til ein av desse snottungane i altfor stor/altfor liten uniform. Men det er eg ikkje. Grin allikevel. Sikkert ikkje normalt? Drit i, normalt eller ei. Synes berre det er så flott, sjøl om det er surt- både tonane og været (som regel). Korpset eg nettopp høyrde var ei form for DIREKTEOVERFØRING pr telefon, frå foreldra mine sin hage. (Ja, eg har ein far som er dirigent for desse små håpefulle :) ) Og då er det heilt sikkert normalt at ho som serverar kake etter "hagekonserten", ringjer meg opp og let meg få DELTA på ein måte.... I alle fall veldig sjarmerande, synes eg. Naturligaste ting i verden i grunn ;) Og som min gode venn Bjørnsen brukar å seia: ALT er normalt.

5 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Forståt hva du mener. Jeg synes det er noe høytidelig og patriotisk med korpsmusikk. Men det må være live og det holder egentlig med en dag i året. ☺

Pia sa...

Alt er normalt, ja, ikke bare din venn Bjørnsen som sier det.
Jeg er mor til to korpsgutter, så jeg har en tøff 17.mai i vente. Dessuten skal yngstemann gå i barnetoget for første gang, og bare å se hans stolthet og glede over å få være stor gutt i toget, kommer nok til å få meg til å ty til tårene.
Hilsen ei som lissom-er-tøff-i-trynet-men-egentlig-ikke.

sundal sa...

Korpsmusikk er bra! (Nesten) uansett kven som spelar! Eg har ei gammal LP-plate med military tattoo-musikk. Den får eg ikkje lov å spela i heimen, Kan du forstå det??

Anonym sa...

Din gode venn Bjørnsen grine og av korpsmusikk! Han kan egentligt ikkje fordra det, så forstå det den så kan! Han grine og av kongelige barnedåpar, Fallon sin begravelse i Falcon Crest og at Norge tar medalje i håndballvm, selv om han tar sterk avstand fra samtlige begivenheter. Me er nok skrudd isaman på de merkeligste måtar, og nokon av oss med fleire reservedelar enn andre, trur eg... For alt er normalt! Mvh. Din gode venn Bjørnsen

Bergljot sa...

Kom til å tenkja på Holmenkollmarsjen. Og kort tungt det er å komma opp på den høge...g-en? mens ein traskar i veg i sludd og motvind, i dagens sjette 17. maitog. "Millom bakkar og berg..." framføre gamleheimen. Notehefter som dett av klemma og som må hentast i folketoget.
Me vart fora på lunkne pølser og kronesis og var passe møre i magen då me endeleg var ferdige med oppdraget vårt utpå ettermiddagen. Det var tider det.

Related Posts with Thumbnails