tirsdag 10. august 2010

EIN FODLING

Nok eit blinkskudd frå interiøret på Godset! Dette bildet har farmor brodert. Ho seier den dag idag at mannen bak i bildet er full. ! He-he. Sikkert det. Tanken er som kjent fri.
Såg forresten ein ekta/gammeldags/forskikkelig fodling eg i ferien. (dialektord for overstadig alkoholberusa mann). Og det var lenge sidan sist altså! Joda, det drikkes og nytes alkohol både her og der i min omgangskrets, og enkelte gonger kan det nok resultera i noko ustø koordinasjonsevne.... Men fodlingen har på ein måte ein gange av eit anna kaliber. Iallefall klarte han eg såg å stoppa trafikken, i begge retningar, midt på lyse dagen. Fin i tøyet var han òg. Kanskje morsomt. Kanskje tragisk.

10 kommentarer:

Shy B sa...

Ein fyllik altså! Mannen på broderiet er heilt klart full!

Pia sa...

Ja, han går litt sånn bredbent og sjanglete, helt klart dritings.

Lina sa...

Jeg tror jeg så fodlingen i Trondheim i helga... I et eller annet speil på en eller annen uteplass.... ;)

Anonym sa...

Det ganglaget virka kjent ut ja.... Trur eg observerte han utføre Godset og faktisk:)

Anonym sa...

Uff, eg kjenne eg blir nervøse for den vesle jenta som sit der så uskyldig. Me har vel alle vore redde "fodlingar"...? Før i tida så var det oftast menn som var "fodlingar", men eg minnest dei to sviresøstrene som skulle feire syttendemai.... Dei la i veg, stivpynta og med kvar sitt flagg tidleg om morgenen den attendemai. Då dei kom til den lokale kjøpmannen som gjorde seg klar til å åpne krambua, kjefta dei han huden full! Korleis kunne han finne på å ha ope på sjølvaste syttendemai? Jaja... Ein god historie ifrå ei bygd der enten så var det berre alkoholikarane som drakk, eller så var det ein styggedom dei dreiv med i storbyen på austlandet. Mvh. Din gode venn Bjørnsen (født og oppvaksen i ei av dei siste bygdene som fekk øl i dagligvareforretningen)

elisabeth sa...

Det går en kar rundt i bygatene som jeg ikke helt vet hvor jeg skal plassere. Absolutt en dandy. absolutt en fodling. Hilser til hatten hver gang han møter unge damer (30 år er ung dame). Jeg blir litt glad og lit trist når jeg ser ham.

Ingeborg B. Hansen sa...

Brodere ein fodling! Ikkje verst.

Trine sa...

Ser jo at han tar et støtte-skritt der, ja... Vi har vel alle vært litt fodling en eller annen gang? (vil helst ikke tenke på det.. glem at jeg sa det!)

Janet sa...

Skikkelig broderi det der, med så mye dybde i. Hvis han der er en fodling, hva kan da komme til å skje med møtet mellom barnet og fodlingen? Finnes det oppfølger? Hva sier farmora di? Hva ville hun fortelle oss?
Så mange spørsmål...

Bergljot sa...

Han der e trippeldridas. Ikkje tvil om det...!

Related Posts with Thumbnails