lørdag 21. august 2010

MARKENS GRØDE


Nå står ikkje verda til påske! Eg har nemleg sylta idag... Plommesylt. Mm, nok eit delvis vellukka prosjekt i My-heimen. Husmorlivet er oppskrytt. Har ikkje husmorskulen på CV-en ser du. Så då blir det livets harde skule..
Plutseleg stakk ein svoger innom, med ein bærepose plommer. Ja, me kunne ha ete dei rå, for å seia det på den måten. Men ved nærmare ettertanke så fann eg ut at eg orka ikkje konsekvensene - frukt omdannar seg jo, i den fantastiske kroppen må vite. Og ein heil bærepose? Say no more. Og sidan eg har GOD tid, og sidan eg kjenner meg rett så opplagd for tida (lygekross), så syltar me litt. Det er nok gjort i ei handvending ? (med til historia høyrer at litleFrøet driv terrorvirksomhet på nettene for tida. Vaknar minst eingong i timen, og står og kaukar i senga, og har ikkje vèt til hverken å leggja seg ned igjen eller til å suga på noko anna enn puppen!!! EG BLIR SNART GAL).
Internettet hadde ei grei forklaring på plommesylt -----> iverksett. Det blei rett så triveleg stemning der på kjøkenet, varm, god plommelukt, musikk på radioen, litt kaffi i kruset. Men SÅ:
Mannen: "skal syltetøy silast?"
My: "NEI!"
For eg silte nemleg. Det eg hadde i gryta var nok meir ei plommesuppe. Han var klok nok til å skifta rom akkurat då, Mannen.
Nå har eg plommesyltetøy OG saft. -det vil seia - i den grad ein kan kalla det saft når det inneheld Certo eller kva det nå i himmelens namn heiter. Kunne liksom ikkje jevna med mjøl heller, sjøl om mjøl- det har eg.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Flinke MammaMY! Mangla ikkje pågangsmot iallefall. Forresten så er du flinkare på kjøkkenet enn du likar å innrømma! Eg og pleier avogtil å koke opp ei lita gryta med sylt. Sorten beror på hvilke frukt eller bær som ligg på overtid i kjøleskapet. Det endar alltid med å havna i søppelet ein eller anna gong. Oftast når eg gjer kjøleskapet reint til jul. Så nå har eg egentlig tenkt ut, heilt av meg sjølv, at det er bedre (reint økonomisk) å kasta frukta før ho blir sylta.
mvh. Din gode venn Bjørnsen

Elisabeth, innerst i veien sa...

Mmmm plommer er supergodt. Flinke, flinke husmora. Ble det godt da? Jeg prøvde med i fjor på plommesyltetøy, men det ble ikke sånn spesielt godt...helt ok. Men klart det måtte spises, ikke hver dag man har hjemmelaga syltetøy!

Shy B sa...

Skikkeleg husmorfakter det der ;)

sundal sa...

Syltetøy og saft på ein gang. Det er effektivitet!
Da blir det vel baking av boller og brød neste? ;)
(PS:Håper du får ei litt bedre natt denne natta!)

Trollmor sa...

tasser stille inn på kjøkkenet ditt og setter fra meg en papirpose på kjøkkenbenken din. I den er det et utvalg pakker med gelépulver. De kan du prøve ut neste gang syltetøyet blir for tynt :) om det mot formodning skulle skje igjen :)

Bloggoberta sa...

Hei. Til info er syltetøy ganske flytende før det kjølner, selv om man har syltepulver i. Jeg var også ganske oppgitt over solbærsyltetøyet mitt da det liksom skulle være ferdig, men min mor trøstet meg med at det stivner når det blir kaldt. Og det stemmer. Så jeg er ikke i tvil om at syltetøyet ditt blir bra. Er mer spent på "saften". Kanskje den passer som saus på fx vaniljeis eller til brownies? Ikke dumt det heller.

Bergljot sa...

Så flink du er. Jeg har aldri syltet noe som helst - og nå er jeg så gammel at jeg tror det er for seint å begynne... øh. Her snylter vi på mor og svigermor!

Trine sa...

Flink! Sylting er helt topp. Jeg har sylta mer i år enn på lenge. Masse deilig bær. Nå kan høsten komme :)

Related Posts with Thumbnails