torsdag 5. august 2010

SPØRSMÅL

Traff tilfeldigvis på ei tidlegare kollega idag. Og ho serverte meg denne festlige replikken: "så du er i omstendigheter ja?" Nei, svara eg, eg HAR fått baby.... Frekkheten stoppa ikkje der, for ho fortsatte: "ganske nylig då ja?" Er det mulig? Rett nok har eg litt polstring rundt magen, men ikkje nok til at ein bør spørja om eventuell graviditet. Det er 7 mnd sidan, svara eg. "Åja, så du ammar då vel?"
Angrar på at eg ikkje spurte om korleis ho hadde tenkt å feira 70-årsdagen sin neste år... eller noko i den dur (dama er rett over 60). Kjem oftast på eit godt svar lenge etterpå.
Og i omstendigheter da gitt! Er ikkje det eit veldig gammaldags ord? Men, men- fekk brev frå jobben òg her ein dag - om at eg var innvilga eit års ekstra, ulønna nedkomst-permisjon. Er det noko som har komt ned? -Har ikkje eg merka noko til.... men kan svakt erindra at det var noko som kom ut. ;)

Kva meinar du? Er det lov å spørja om ei dame er gravid?
Sjølv synes eg det er mange gode grunnar til ikkje å spørja.

9 kommentarer:

Pia sa...

Jeg kvier meg for å spørre, selv om det er ganske sannsynlig at dama er gravid. Har brent meg en gang sjøl, klappa ei på magen og sagt forskrekka "Kommer det en til?". Og så var ho ikke gravid....Vet at jeg sjøl sikkert til tider fortsatt ser gravid ut, og ville ikke likt at andre kom og spurte om det var lenge til...eh..nedkomst;)

Hello Baby Lou sa...

Jeg spør ikke, men prøver heller å fiske litt.. Kan jo bomme der også.. Uff, sånt blir pinlig for begge.

SURRESILJE sa...

Uff. Jeg tør aldri å spørre jeg. Og hun burde jo stoppa etter omstendighetuttalelsen spør du meg. Og det er jo så irriterende å komme på svar lenge etterpå. Uff og uff!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja, omstendigheter er et gammaldagsord. Nei, jeg spør aldri om noen er gravide. For det første kommer folk i ulike former og for det andre er det jo en privat sak som folk får velge selv om de vil fortelle. Nedkomst er vel nokså gammeldags det også. Trodde det het foreldrepermisjon i disse likestillingstider..

3prinser sa...

hehe... makan til frekk dame da! og så typisk å komme på en passende kommentar lenge etterpå... der har du meg også...

Snuskebassa sa...

Uff! Ja, den er kjiip.
Jeg har selv blitt spurt....og jeg har spurt.
Nå spør jeg ikke lenger. For å si det slik :-))
Det er godt at alderen gjør man klokere.....eller?
Omstendighetskjole...Hvorfor er det ingen som syr det? DET er RETRO det!
Klem fra Liv

Wanda sa...

Huff, nei! Aldri spørre om det! Hilsen en som er blitt spurt ...

Janet sa...

Jeg spør konsekvent ikke. Selv om magen tyter imot meg. Så har jeg merket at til og med å ikke spørre av og til kan være dumt når det er SÅÅÅ åpenlyst. Men, nei. Heller det enn å ta feil!
Haha. Nedkomst:) Hvis det var stående fødsel da?

Anonym sa...

Hehe... Problemet er vel først og fremst at det er så utrolig tabu å ha det litt mykt og godt rundt magen. I stedet for skam burde man føle stolthet over å se ut som en gravid!

Related Posts with Thumbnails