tirsdag 8. november 2011

MANN GOES VINTAGE

I helga har me vore i barnedåp til ein deilig, liten slektning.
Alt gjekk nesten etter planen. Me stasjonerte på Godset, då den vesle slektningen bur eit par timar herifrå.
Ergo: familien My må pakka til ein liten miniferie, inkludert festklede....
Sundagen kom, me dressa oss opp, og drog av stad til kyrkja. Dvs., My dressa opp 4 stk menneske, Mannen tok ansvar sjøl - det var nettopp det..
Rett nok så såg eg i augekroken at det var noko med snittet på Mannen sin svarte dress. Men heldigvis (for Mannen og for stemningen sin del) så stoppa det der, eg reflekterte ikkje noko vidare over det.
Barnet blei døypt. Våre barn leikte bl.a cowboy og indianer i benkeradene der. Og ja, me sat fremst, med publikum i ryggen. Ein sveitt affære altså. Akk, ja.
Omsider sat me benka rundt festbordet. Mannen var påfallande avslappa til å fungera som klatrestativ for skitne barnesko. Han hefta seg heller ikkje noko vidare med om han fekk majones på kragen. Og dette er ulikt Mannen. Og det er ulikt My å ikkje analysera situasjonen vidare. Men i min hjerne er det kun ull for tida, eller tåke.
SÅ sa Mannen, stille, som ein heilt naturleg del av samtalen: "eg har tatt feil dress, så det gjer ingenting om den blir flekkete." !?
DÅ vakna My/dyret i My! Er det mulig? Var det difor eg ikkje syntes Mannen var så hot i dress som eg vanlegvis syns?
Jepp, Dressen var frå 1990!!!! Denne dressen har nok blitt brukt på russeball i -91 for eksempel....Me snakkar skulderputer, dobbeltspent og høgthøgt bukseliv. Treng eg seia meir?
Men det skal han ha: han gjennomførte med stil. (Tvilar på om eg kunne gjort tilsvarande med mine festplagg frå forrige århundre.)
Han var klok nok til å lata som ingenting heilt fram til ved matbordet. Eg hadde blitt sint som ein furie, garantert! Nå blei det kun morsomt.
Han sa det så kjekt sjøl, i bilen, på veg heim: "eg har vintagedress".
Særlig.

8 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

H aha ha, ja spørs om jeg hadde vært like fin i min kjole fra 1990, er redd den hadde vært en vintage-pølse.

Trine sa...

Nå flirer jeg høyt, her jeg sitter aleine. For dette kunne like gjerne vært min mann. Jeg kan levende forestille meg både dress og reaksjoner :)

Pia sa...

Ha ha, min mann har også forstatt sine gamle dresser. Med skulderputer og hele pakka. Han synes de er flotte. Jeg skal prøve å få kasta dem nå som vi flytter inn i nyhuset:)

Anonym sa...

LER :D :D

Hello Baby Lou sa...

Haha, ja, det er visst ikke barebare å holde orden på seg selv. Hos oss pleier Far sjøl glad og fornøyd ta på seg skoene på morgenen, mens jeg bærer alt stæsjet vårt og en unge på armen. Vel nede i bilen spør han gjerne om jeg har tatt med bilnøkkelen eller kortet hans..

Whitebite sa...

hohohoho!

Anonym sa...

Eg ler høgt her eg sitte aleina og kose meg med pcen og innleggå dine, du e herlige!!! Klem K

Anonym sa...

Hahaha! Ler eg også:)
ShyB

Related Posts with Thumbnails