søndag 7. august 2011

EI SLAGS OPPSUMMERING

Tusen takk for hyggelege gratulasjonar etter forrige innlegg!
"Ferien" er over for denne gong. Fireåring og eittogeithalvtåring skal i barnehagen igjen i morgon, Mannen skal på jobb, My og beibiRapunsel skal vera her i all ensomhet, og nyta freden.....
Puh, det er nesten ikkje lov å klaga på kor travel denne sommaren har vore. Alle er friske, alle- dvs 3 av 5- er raske, alle er i live, me har mat og hus og seng, og ennå har me ikkje klora augene or kvarandre (sjøl om det har vore nære på enkelte gonger).
Strengt tatt er eg jo ennå i barselseng, og burde vel etter gammal skikk ha lagt på mjuke madrassar med beina i kors og fortært barselgraut? Akk ja.
Barselgrauten såg eg aldri noko til, heller ikkje husmorvikaren. Beina held eg for all del ! i kors.
Sommaren for vår del har stort sett vore ein innesommar, ispedd enkelte dagsutflukter til glede for store- og litleFrø. Me har vore på gårdsbesøk, med eingongsgrill, ammegenser, bleier- og det som verre er.. My pakkte ALT, Mannen pakkte lighterbensin. (?)
Me har vore i fornøyelsespark i duskregn, der My fekk lufta puppene på samtlige benker rundtomkring. Barn og barnefar har vore i lekeland, med dertil påfylgjande gangsperr for far. Me har vore på 1 stk vennebesøk og fått deilig servering. Og me har hatt akkurat passe mengd med hyggelege besøk- og fått vist fram det nye familiemedlemmet. Slik er det, slik la me opp til at det skulle vera, og innerst, innerst inne- bak den bleike huden og dei mørke ringane under augene- er me veldig, veldig fornøgde og glade.

10 kommentarer:

Trine sa...

Du beskriver det så rørende vakkert, at jeg nesten får tårer i øynene! Men bare nesten :) Jeg er glad for å høre at sommeren har vært noe for dere alle. Og at tilogmed jura har fått lufta seg! og koselig å se at det er bloggliv. Fin uke og nyt baby-barseltida.

Anonym sa...

Der er du jo! Gratulerer så mye med ny baby, har tenkt masse på dere. Fine sumarskildringar! Hilsen Bergljot

Trine sa...

.... Du som har den jobben du har, vet kanskje allerede dette: I det passe moderne Sør-Korea praktiserer de framdeles barselseng i 6 uker. Da mener jeg ikke noe dusjing rett etter fødsel, slik vi gjerne ønsker oss. De ligger hjemme i senga og blir stelt av sine mødre og søstre og får kun barnet inn til seg innimellom. 6 uker!!!! ( og her slipper vi løs jura i full offentlighet på en benk :))

Shy B sa...

Hehe flire av god oppsummering og Trine sine kommentarer :)
Du får nyte tida no etter barnehagestart for dei to eldste.

Janet sa...

Det var du som måtte pakke alt ja. Ikke overraskende kjønnsfordeling. Godt han fikk tatt den bensinen da, så følte han seg sikkert litt nyttig han og.

Pia sa...

Ha ha, det der med å ligge i barselseng er liksom ikke gjeldene lenger. Vi får vel et par dager, og så er det tilbake til det vanlige livet.
Kos deg videre med de tre småtassene:)

hh sa...

GRATULERER!!

underveis sa...

Kos deg. Min midterste var en skrikende sommerbaby - da var jeg mer og mindre inne resten av sommeren - mens hun skrek, stakkars liten. Nå er hun åtte og vi nyter både inne og utesommer...

Anita sa...

Gratulera MY!!! Fantastisk!

Mammarie sa...

My pakka alt og mannen pakka lighterbensin. hahaha, fekk meg ein god latter. Klassisk!

Related Posts with Thumbnails