onsdag 25. april 2012

EIN SKAL SJÅ MYKJE FØR AUGENE DETT UT

Nå har eg sett det òg, i ein blomsterforretning i ettermiddag: Personalet jobba tydelegvis med bestillingar til ei gravferd, bårebukettar og den slags. Er det vanleg å oppbevara kistelokket i butikken, for å pynta der og då? Herreminhatt seier berre eg. Fekk meg ein liten støkk der.
Joda, eg er ikkje av den urealistiske typen som synes døden er tabu. Men dette minna litt om latmannstråd. Veit du ikkje kva latmannstråd er? Det er slik altfor lang tråd som formingslærerinna kommenterar at eleven har klippt seg for å sleppa å skifta tråd så ofte, til eit broderi for eksempel.
Latmannslokk?

5 kommentarer:

Bustenellik sa...

Latmannstråd var et begrep jeg nesten hadde glemt, enda jeg bruker en slik en HVER gang jeg skal lappe sammen tøy ;-)

Jeg aner ikke om det er vanlig eller uvanlig, men det første som slår meg, er jo at de kanskje har en bårebukett som skal bres ut over hele lokket? Det hadde vi på mammas kiste husker jeg, og kan se for meg at den var enklere å dandere rett på på en måte. Men lokket kan ikke bare ha vært en slags mal de har da?

MammaMy sa...

Dei har forhåpentligvis ein god grunn for at det blei gjort på denne måten. Men eit bakrom e.l. hadde nok vore meir egna enn midt i butikken...

Pia sa...

Har ikke så mye erfaring med begravelsesdekor....

Elisabeth, innerst i veien sa...

Latmannslokk kan høres ut som en lang hårlokk man ikke har giddi å klippe...
Aner ingenting om begravelsesblomsterier, men dette hørtes uansett spesielt ut.

Trine sa...

Veeeeeldig spesielt. Sier som bustenellik: det MÅ da finnes en mal for sånt!?
Ellers har jeg vært fraværende i blogger rundt i det ganske land. Jeg unnskylder meg ikke; Livet er travelt. Jeg bare sier det - Og at jeg har tenkt på deg :)

Related Posts with Thumbnails