lørdag 10. mars 2012

KAPPLØP

MiniFrø er allereie blitt 8 mnd gammal. MiniFrø er eit bestemt lite vesen. Lenge sa eg kjekt (og tilbakelent, slik berre ei skråsikker trebarnsmor kan) : "nei, ho er grei, er nok den fredligaste av mine....bla,bla,bla"
Men det vesle damemennesket har "rått utav" som dei seier i min dialekt. For jammen er ho ikkje fredeleg heller! O V E R A L T er ho, sånn generelt sett. Meir spesifikt: alle ledningar og stikkontaktar er oppdaga og utforska. Stønn. Kan ikkje minnast at det har vore slik før?
Maten er òg eit kapittel for seg, og det er her kappløpet kjem inn. Iflg miniFrø er fast føde oppskrytt. Graut er oppskrytt, frukt er oppskrytt, middag er oppskrytt, skive er oppskrytt, alt på tutekopp/flaske er oppskrytt. Alle triksa i hakkespettboka har eg prøvd!
Og det er ikkje det at ho direkte mislikar maten, men ho gapar ikkje opp, den tannlause frøkna. Jo forresten, leiker og denslags, det kan ein putta i munnen. Så då sit eg klar med maten, som ein hauk/som ein katt utføre museholet, og når munnen går opp for å putta inn ei leke så må eg kappast med den leika ser du. Av og til vinn eg, av og til taper eg. Kjekt. Denne aktiviteten er vanskeleg gjennomførbar andre stader enn her, heime, i hjemmets lune rede.
Men kanskje eg treff folk ein annan gong i livet?
Forresten så har eg jo pupper, med melk - det er nok det ho blir så himla lubben av! ;)

7 kommentarer:

Bøllemamma sa...

Takk og lov for pupper, sier nå jeg. Etterhvert skal du se du kommer deg ut i verden. Da anbefaler jeg på det varmeste å ta på brodder om du går på glatta, ellers kan du komme til å brekke armen, nemlig.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Kan du ikke legge en pølsesnabb på lasteplanet til en lekebil som skal i munnen? Eller med litt mer innsats kan du forme leker av mat. Den greia dere driver med nå høres tidkrevende ut så det er ikke sikkert du taper så mye. Legg gjerne ut bilder av grøt-barbiedokka osv.

Shy B sa...

Heier på deg i det kappløpet:)

Bare lille elin sa...

Godt beskrevet! :-) Heia heia.

:-)

Bustenellik sa...

Ser at Elisabeth over her har en god idé. Den tror jeg nesten vi skal vurdere her også, for vi har samme problem som dere. ALT skal i munnen, men skjeen MED mat på? Da er vi ikke fullt så lystne serru, selv om det som er på den er godt. Her i huset har Busteliten og jeg stirrekonkurranse mens jeg sitter med skjeen foran munnen hans. Før eller siden glemmer han seg bort og åpner opp og DA! Da kommer mutter'n med maten!
Lykke til videre :-)

Pia sa...

Vips spiser ho, skal du se. Hvis ho får sitte og kline sjøk med ei skive - går noe inn og ned da? Kavring? Knekkebrød? Potet? De er aldri så runde og gode når de kun får pupp:)

Guttemamma sa...

Hi hi,kanskje en fattig trøst...,men jeg savner den tiden!!
Klem♥

Related Posts with Thumbnails