fredag 9. november 2012

PÅ KRAMBUA

Idag er det fredag. (men det veit du kanskje, for ettersom eg forstår så blir ein informert om det på Facebook..)
På fredagar bør ein sørgja for at det er mat i hus til helga. My gjorde det idag. Kl 09 var eg på handelslaget. Stanken av Elnett-hårspray låg tung mellom varehyllene... Jada, for det var eg som var der, i tillegg til cirka alle pensjonerte damer i kommunen.
miniFrø blei omplassert ein times tid. Ho har det med å skråla fælt der oppi handlekorga, så det var befriande å gjera helgehandelen åleine.
Full handlekorg hadde eg sjølsagt. Den gamle dama bak meg hadde fire ting å betale. Ho spurde om ho kunne gå foran meg i køen.
"Nei, dessverre", sa eg. Dette var tydelegvis eit uventa svar for vedkommande. Og gjett om ho blei sur! For HO hadde nemleg nettopp stått i ein kø! (?) Stakkar. Livet er jammen urettferdig.
Mumlande tusla ho bort til ein annan kasse, og eg høyrde ho sa "der har du neste generasjon!"
Drittkjerring, spør du meg. Håpar ho sjølv synes ho representerar sin generasjon godt.

Det hender rett som det er at eg slepp folk foran meg i køen, då oftast ungdommar (dei har så korte friminutt, og må jo få sjans til å eta opp sjokoladen sin;) )
Men idag passa det meg ikkje. Har nemleg min eigen, litle krig mot frekke, gamle damer, som nektar å innretta seg i eit køsystem. Gamle menn gjer ikkje slikt.
Kanskje det har noko med hårsprayen å gjera?

6 kommentarer:

Pia sa...

Ha ha, sett dem på plass! Jeg liker best å sleppe fram sånne som ikke ber om det sjøl - ser jeg en høflig stakkar som står bak meg med kun en avis, vinker jeg ham fram. Og føler at jeg har gjort dagens gode gjerning.

Shy B sa...

Hahaha! Du er god.
Eg ser det føre meg :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha, om hu var pensjonist hadde a vel all verdens tid? Jeg er også sånn uventa høflig som Pia beskriver.

Bente Høiseth sa...

Herlig. Jeg har ingenting annet å si. Bare herlig!
Dessuten: Gamle damer kan være utrolig mye frekkere enn sjuendeklasse!
:-)

Bente Høiseth sa...

Ps..jeg leste innlegget høyt for kjæresten min..han mente at du og jeg står i fare for å bli Skikkelig Frekke gamle damer!

Anonym sa...

Bente: jepp! ;) My

Related Posts with Thumbnails