tirsdag 29. mars 2011

"JEG LEVER I TIDEN" ? -TYDELIGVIS IKKJE

FOR: kor blei det av reservetanken til drivstoff på bilen? Iflg Mannen forsvann reservetankane på 70-talet ein gong. Men menn kan jo lyga, så eg veit ikkje om eg bit på den. Visste du det, at det er ingenting som heiter reservetank lenger?
Heller ikkje slik overstrømsmålar som var på veggen over kjøkkenbenken då eg var lita finns lenger. Borte, vekk. Det var spennande det, å fylgja med på når den raude pila flytta seg over ei anna pil som stod i ro. Barndommens spenning på ein måte.
Postvegen då, har du høyrt om den? Det var hovudvegen det. Veit veldig godt kor postvegen er eg.
Og seinast idag tok eg meg i å instruera ei venninne i kor ho skulle dra i snora for å få bussen til å stoppa på rett haldeplass. Lenge sidan du har sett ei slik snor?
Når det gjeld filmverda (DVD-verda) så blei eg nettopp fortalt at "Baktus og Baktus 2" ikkje var så "stummel" som Baktus og Baktus 1 ! Hæ? Er det verkeleg komen oppfylgjar til filmen om Karius og Baktus? Sistnemnde opplysning kom òg frå ein mann, rett nok ein herremann under fire år, så kanskje det ikkje stemmer?
Helsing gammal sjel i ungt og friskt legeme. Særlig!

tirsdag 15. mars 2011

OM BARN OG KLÆR OG BARNEKLÆR


Dersom My skulle tippa, då ho var barnlaus, på korleis eventuelle barn skulle sjå ut i klesvegen, så var nok sjansen stor for at eg trudde eg ville kle mine barn som Astrid Lindgren-figurar.... Skjønar du? - slike Emil-skjorter, tresko og mamelukker veit du. For det synes eg faktisk er veldig fint og søtt, og smaken min er nok litt i den gata. Blondeskjorter skulle dei óg ha, slike gamle, med rosa/blå/brun kant på blondene (som må strykast og leitast fram frå loft og kjellar). Joda, eg skaffa blondeskjorter til førstemann, og brukte dei, litt. Tilogmed bleiebukser fekk eg tak i etter mykje om og men, for ei slags truse måtte jo nurket ha når mora valgte vekk body og slike moderne ting. ;) Men verda hadde jo gått framover, og det er faktisk lov å vera praktisk. Det fann eg ut etterkvart....
Men så var det dette med stil og smak då. Mine barn skulle iallefall bli kledde som babyar, og ikkje som små vaksne. Hm, eg fekk eit barn som absolutt ikkje hadde noko baby-face, heller ikkje kledde han blafrande, svenskinspirert tøy. Det einaste som kan minna litt om Emil og slikt, det er på ein måte ikkje klærne han går med, men heller eit hyss i ny og ne. Og då må ein kanskje manøvrera deretter? Så ja, eg har ein tøff type, med sneakers (óg kalla "skeitesko"!), hettegenserar og jeans. Stripete nøstebarnbukse blir liksom litt feil på typen, sjøl om han har det og. :)

Nestemann var ei jente. Og det viser seg at det er den jålete sorten... 15 mnd gammal, og svært oppteken av sko, vesker og smykker. Kremt.
Men det er eit par logiske brist av og til: for kan ein ha på seg fire smykker samtidig som ein et or matavfallet? Blir ikkje det det same som å kjøra Mercedes og samstundes vera tannlaus?
ai dåunt nåvv!
Herlege er dei uansett. Sjølsagt!

mandag 7. mars 2011

"DET FIKSER BLOGGEN?" - ETTERLYSING

Då prøver me om bloggverda kan hjelpa. Han der Finn har ikkje vore dugandes til no, heller ikkje "Det fikser P1".. Eg skulle så gjerne hatt tak i to slike album som du ser på bildet. My har. Mannen har. storeFrø har. Då bør vel litleFrø og miniFrø òg få?
Tenk om du, eller nokon du veit om, har to slike, ubrukte liggjande? Eg kjøper dei svært, svært gjerne. Rosa, raude, kvite, men ikkje blå.... :)

søndag 6. mars 2011

BOLLESUNDAG



Ein bollesundag blir akkurat så festleg som du gjer det til. Kvifor ikkje blå fløyte, eller rosa?





Og neida, fasta skal me IKKJE fram mot påske. Det er unnagjort for dette året. ;)

onsdag 2. mars 2011

SLIK ER DET/SLIK VAR DET

Frø: mamma, toffår får du så mange beibier?
My: eg veit ikkje, dei berre kjem...
Frø: eg vett! - du spise så mange nøtter, så blir di te frø neri magen, så vokse di frøene te beibier!

Enn så lenge.
Related Posts with Thumbnails