tirsdag 29. mars 2011

"JEG LEVER I TIDEN" ? -TYDELIGVIS IKKJE

FOR: kor blei det av reservetanken til drivstoff på bilen? Iflg Mannen forsvann reservetankane på 70-talet ein gong. Men menn kan jo lyga, så eg veit ikkje om eg bit på den. Visste du det, at det er ingenting som heiter reservetank lenger?
Heller ikkje slik overstrømsmålar som var på veggen over kjøkkenbenken då eg var lita finns lenger. Borte, vekk. Det var spennande det, å fylgja med på når den raude pila flytta seg over ei anna pil som stod i ro. Barndommens spenning på ein måte.
Postvegen då, har du høyrt om den? Det var hovudvegen det. Veit veldig godt kor postvegen er eg.
Og seinast idag tok eg meg i å instruera ei venninne i kor ho skulle dra i snora for å få bussen til å stoppa på rett haldeplass. Lenge sidan du har sett ei slik snor?
Når det gjeld filmverda (DVD-verda) så blei eg nettopp fortalt at "Baktus og Baktus 2" ikkje var så "stummel" som Baktus og Baktus 1 ! Hæ? Er det verkeleg komen oppfylgjar til filmen om Karius og Baktus? Sistnemnde opplysning kom òg frå ein mann, rett nok ein herremann under fire år, så kanskje det ikkje stemmer?
Helsing gammal sjel i ungt og friskt legeme. Særlig!

8 kommentarer:

Pia sa...

Jeg tror ikke at det finnes noen Karius&Baktus-toer. Men fint å få noen livstegn fra deg - håper alt står bra til:)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hi hi, og ikke finnes det en trestegsbryter på varmtvannsberederen heller.....I min bardom var det skikkelig luksus å sette varmtvannet på 3...huff, hvor gammal er jeg egentlig?
Tudelu, take care!

Bustenellik sa...

Reservetank har jeg aldri hørt om, men både måleren på kjøkkenet og det å dra i snora er velkjente saker.

Ingrid sa...

He he! Er du SÅ gammal? Eg som trudde du var ei ungmøy?
Vi har ein slik strømmåler på kjøkken på hytta, og det er gøy å se korleis pila hopper og spretter fram og tilbake når vi slår av og på komfyr eller stiller på varmtvannsbryteren :)
Og eg savner snora i bussen (sjøl om eg ikkje tar bussen særlig ofte...) for den visste du alltid kor var hen. Desse nymotens knappene er umulige å finne...

Trine sa...

Gamledager! Håper alt er fint med deg :)

Anonym sa...

:) Snart e sikkert askebeger og et gløymt ord.... Og kor blei egentligt walkmannen av?

Shy B sa...

Hehe artig innlegg :))

Siri sa...

Det meste her er erstattet av noe nye greier.
Men reservekanne tiol bilen er såvidt jeg vet ikke erstattet av noe. Den lampen i bilen som lyser når du kan kjøre 10 mil til, teller ikke. Jeg har faktisk en gang - dog på 90-tallet - gått tom for bensin og da kunne jeg godt tenkt meg ei lita rød jerrykanne.
Nå var det andre som hjalp meg, men de hadde da vitterlig ei kanne.

Men nå snakker jeg om kanner - ikke tanker... hmm... det er noe annet?

Related Posts with Thumbnails